Resin/Harts

Alla stenar är gjutna i epoxi resin. Det är tvådelad flytande komponent som, när blandad, blir hård efter något dygn. Det resin jag använder är gjort för smycken men smycket kan repas med mycket användande. Halsband är oftast mer skyddade än till exempel ringar. Därför rekommenderar jag inte att ringarna används till vardags. Du kan skicka in ringen för att putsa upp stenen och ge ny glans mot en summa.

Själva resinet är genomskinligt och därför är det inklusionen så som bröstmjölken som ger det dess färg. Det behövs ca 30ml mjölk för att skapa ditt smycke. Instruktioner om förpackning och hur du skickar får du när du beställer. Mailet skickas från info@livetstrad.se så kolla skräpposten om du inte fått något i inkorgen.

Stenen kan byta färg med tiden och bli gulare i tonen. Låt ditt smycke vara det sista som tas på och det första som tas av under dagen. Låt inte smycket utsättas för direkt solljus under långa stunder och förvara det i en mörk låda när du inte använder det.

Bubblor kan förekomma i resin smycken även om jag gör mitt absolut bästa att undvika detta. Det gäller speciellt smycken som innehåller hår.

Silver

Alla metaller jag använder är nickelfria. Silvret jag använder är sterling silver 925. Silvermetall behöver putsas. Använd duk speciellt gjord för silver utan kemikalier. Kemikalier till silverputsning förstör stenen.

Guldtråden i smycken är guldpläterad koppar.

Koppartråden i smycken är ren koppar.

Bladguldet jag använder är 23 karat guld.

Kedja

Följer det kedja med så är den alltid 45cm om du inte önskar annat.

Frakt

Det är alltid fraktfritt inom Sverige. Smycken som kostar mer än 500kr skickas som rekommenderade brev med PostNord. Du behöver ID för att hämta ut ditt paket. Andra smycken skickas som vanligt brev med PostNord och kommer hem i brevlådan.